Milföy Kıtırlı Ezme Çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Kıtırlı Ezme ÇorbaMilföy Kıtırlı Ezme Çorba Tarifi - Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Yapılışı - Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Nasıl Yapılır - Oktay Usta Milföy Kıtırlı Ezme Çorba Malzeme Listesi: 2 Havuç 1 Patates 1 Soğan 1 Su B Et Suyu 2 Diş Sarımsak 2 Çorba K Tereyağı 1 Tutam Dereotu Su Tuz Kıtırı İçin: 3 Milföy Hamuru Toz Kırmızı Biber Nane Sıvıyağ Hazırlanışı: Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz Milföy kıtırları ile servis ediyoruz |
|