Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arapaşı, çorbası

Arapaşı Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapaşı Çorbası




Malzemeler:

Piliç 1 adet
Salça 1,5 yemek kaşığı
Margarin 200 gr
Un 4 yemek kaşığı
Toz kırmızı biber 2 tatlı kaşığı
Su 3 litre

Yapılışı

Tavuğu ayrı bir tencerede 15 litre su ile birlikte haşlamaya
bırakılır, ikinci bir tencereye 200 gram margarinle 4 yemek kaşığı
un hafif kahverengi renk alana kadar kavrulur 1,5 yemek kaşığı
salça ve 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek 1 veya 2
sefer karıştırıldıktan sonra 3 litre su ile beraber haşlanmış olan
pilicin suyu ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için
sürekli karıştırma işlemi devam eder Kaynadıktan sonra 15 dkdaha
kısık ateşe bırakılır 15 dk sonra bir tarafta kaynatılmış olan
pilici kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde çorbaya ilave
edilerek 5 dk daha ateşte bırakıldıktan sonra çorba ateşten
alınarak servis yapılır Arzuya göre pul biber, kara biber ve limon
eklenir
ÇORBAYLA YUTULACAK HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEME :

Fırın tepsisi 1 Adet
Su 6 çorba kasesi
Un 1 çorba kasesi
Nişasta 1 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı

Yapılışı

6 Kâse suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı kaşığı tuz
atılarak kaynamaya bırakılır Diğer 3 kâse su ise diğer bir tarafta
bir kâse un geniş bir kaba konularak bu üç kâse su ile iyice
karıştırılarak sıvı hale getirilerek kevgirden süzülür (Kevgirden
süzülmesinin nedeni unun topak kalmaması içindir)

Kaynayan suyun içerisine, kevgirden süzdüğümüz bu karışımı kaynayan
suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür,
Karıştırma ise işlem bitene kadar devam etmelidir, dikkat edilecek
en önemli husus ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve
aralıksız karıştırmaya devam etmeliyiz Karıştırma tam olmazsa hamur
topaklanır ve tam netice vermez

Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp bekletmeden su ile ıslattığımız
tepsiye bu hamur dökülerek soğumaya bırakılır Tepsiyi ıslatmamızda
amaç ise hamurun tepsiye yapışmaması içindir, Bu soğumaya
bıraktığımız hamur yaklaşık 4- 5 saat sonra servise hazır hale
gelmiş olur

Not: Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir, Unun kaliteli olduğunu
düşünerek eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır,
(Arabaşı genelde kış mevsiminde yapılır)

NOT: Bu arabaşının en büyük özelliği bir kaşığa yutabileceğiniz
kadar hamur alınarak çorbaya batırılır ve çiğnenmeden yutulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.