Fırınlanmış Karnabahar Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırınlanmış Karnabahar ÇorbasıFırınlanmış Karnabahar Çorbası yapımı - Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi - Çorba tarifi Malzemeler: 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy) 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış 3 diş sarımsak, soyulmuş 4 yemek kaşığı zeytinyağı 5 su bardağı tavuk suyu 4 yemek kasigi zeytinyağı 1 defne yaprağı 3 su bardağı süt tuz Yapılışı: Fırını 190C'ye getirin Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın Üzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin |
|