![]() |
Ekşili Mercimek Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Mercimek Çorbası![]() Malzemeler: ? 2 yemek kaşığı margarin ? 2 su bardağı kırmızı mercimek ? 1 adet kuru soğan ? 3 diş sarımsak ? 1 adet havuç ? 1 adet patates ? 1 tatlı kaşığı kekik ? 1 tatlı kaşığı kuru nane ? 8 su bardağı et suyu ? Tuz-karabiber Terbiyesi: ? 1 adet limonun suyu ? 1 adet yumurta sarısı ? ½ su bardağı yoğurt Hazırlanışı: Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın ![]() Patatesin kabuğunu soyup, kararmaması için su dolu bir kasede bekletip, çorbaya eklemeden rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, patatesler kararmadan çorbaya ekleyin ![]() Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin ![]() Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende patates ve havucu ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Daha sonra içine ayıkladıktan bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız kırmızı mercimekleri, kuru naneyi, kekiği, tuz- karabiberi ilave edip, karıştırın ![]() En son içine tavuk suyunu ekleyip, sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın ![]() Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın ![]() Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|