Havuç Çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç ÇorbaHavuç Çorba Tarifi - Havuç Çorba Nasıl Yapılır - Havuç Çorba Malzemeleri Malzeme: 10 bardak et suyu «veya kemik suyu» 1 kilo havuç yarım küçük paket yağ 1 tatlı kaşığı tuz TERBİYESİ İÇİN: 1 bardak süt 2 adet yumurta 2 kahve fincanı un yarım küçük paket yağ Yapılışı: Havuçların üzerleri kazınıp yıkanır ve rendenin kalın tarafından geçirilerek rendelenir Sonra bunlar bir tenceredeki yağda 5 - 7 dakika kadar kavrulup bir bardak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar «Ortalama yarım saat veya daha fazla» pişirilir Sonra bu havuçlar süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir Sonra buna eldeki et veya kemik suyu azar azar ilave edilerek yedirilir ve iyice kısılmış ateş üzerinde bırakılır Ayrı bir kabın içinde yağ ile un 2 - 3 dakika kadar süre ile kavrulup, buna, devamlı olarak karıştırmak şartı ile sıcak süt ve sonra da yumurtaların yalnız sarıları ilave edilip hızlı hızlı karıştırmaya devam edilerek yedirilir Sonra bu karışıma 4-5 kaşık havuç suyundan konarak elde edilen bu yumurtalı terbiye, kaynamakta olan çorbanın içine karıştıra karıştıra dökülür ve bir taşım daha kaynatılıp ateşten indirilerek, arzu edilirse üzeri iri yaprak maydanozla süslenip servis yapılır |
|