Havuç Çorba 1 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Çorba 1Havuç Çorba Tarifi - Havuç Çorba Nasıl Yapılır - Havuç Çorba Malzemeleri Malzeme: 8 bardak et suyu 4 büyük havuç 15 çorba kaşığı margarin 1 bardak su tuz Terbiyesi: 3/4 bardak süt 3 çorba kaşığı margarin 15 kahve fincanı un 3 yumurta sarısı Yapılışı: Margarin ve üstleri kazınarak küçük küçük doğranmış havuç bir tencereye koyulur Beş dakika kadar kavrulur Üzerine yarım bardak su dökülür Sonra suyun öteki yarısı yavaş yavaş eklenir Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişince kevgirden geçirilerek püre haline getirilir Bu havuç püresi et suyuna azar azar katılarak püreye yedirilir Sonra kaynatılır Başka bir yerde un ve margarin kavrulur Üzerine yavaş yavaş süt dökülür Malzeme çabucak ve iyice karıştırılır Ateşten indirilir Yumurta sarıları eklenerek yeniden karıştırılarak yedirilir Kaynamakta olan çorbadan üç kepçe alınarak bu malzemenin içine boşaltılır Karıştırılır Sonra terbiyeyi çorbanın içine azar azar katarak karıştırılır Bu taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilir |
|