Sebze Corbasi - 1 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Corbasi - 1İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılırYukarıdaki gibi pişirilir Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilirYukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır |
|