Peynir Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir ÇorbasıPeynir Çorbası Tarifi - Peynir Çorbası Nasıl Yapılır - Peynir Çorbası Malzemeleri Peynir Çorbası 4 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) krema 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi 2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) 3+3/4 su bardağı tavuk suyu Yumurta sarılarını orta boy bir kasede yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla iyice çırpıp, krema, peynir ve soğanı katınız ![]() Büyük bir tencerede, tavuk suyunu orta ateşte, kaynatmadan ısıtınız Sıcak tavuk suyundan 4 çorba kaşığı alıp, yumurta-peynir karışımına katınız![]() Karışımı tencereye boşaltıp, ağır ateşte sürekli karıştırarak, çorba koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Çorba top-top olacağından, kaynatmamaya dikkat ediniz ) Tencereyi ateşten alıp, çorbayı işitilmiş bir çorba kasesine aktararak servis ediniz![]() |
|
|
|