![]() |
Keklik Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keklik DolmasıKullanılacak malzeme (4 kişi için): Her biri 250 gramlık 4 keklik, 1 baş soğan, 1 kahve fincanı tulum peyniri, 50 gram jambon, 50 gram macar salamı, 1 diş sarmısak, 1 demet maydanoz, 2 sosis, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam dövülmüş tarçın, yeteri kadar et suyu, tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Jambon salam ve sosisleri kıyma makinesinden geçirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda kekliklerin tüylerini yolup içlerini temizledikten sonra ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ![]() ![]() ![]() ![]() Keklikler kızarınca sirkeyle yeteri kadar et suyu dökmeh ve kabın ağzını örtüp keklikleri vakit vakit çevirerek pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|