![]() |
Ördek Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ördek Kebabı![]() Malzemeler * 1 çorba kaşığı kekik * 2 adet havuç * 4-5 sap fesleğen * 2 adet kabak * 1 demet maydanoz * 4 adet patates * 50 gr tereyağı * 2 adet soğan * 1 çorba kaşığı un * 2 su bardağı beyaz şarap * 1 çorba kaşığı domates salçası * 1 adet ördek * 2 su bardağı portakal suyu * 1 demet dereotu * 1 çorba kaşığı biber salçası Yapılışı Bir bütün ördeği fazla pişirmeden etlerini ayıklayacak kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Ördek ve kaz gibi av hayvanları pişerken genellikle portakal ve garni buketi kullanılmasının sebebi bu tür hayvanların ağır kokusunu hafifletmek içindir ![]() |
![]() |
![]() |
|