Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, kaz

Kaz Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Güveci



Kaz Güveci Tarifi - Kaz Güvecinin Yapılışı

Malzemeler

1 adet kaz

2 adet kuru soğan

2 avuç arpacık soğan

1 baş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

10-15 adet mantar

2 adet patates

2 adet havuç

Kimyon, karabiber, pul biber

tereyağı

Hazırlanışı


Temizlenmiş ve tütsülenmiş kazı yarım bardak sirke ve dörde bölünmüş soğanlar ile birlikte haşlayın Haşlanmış kazı parçalara ayırın ve güveç tenceresini az sıvı yağ ile yağlayıp kazları güvece alın Arpacık soğanları, sarımsağı, (soğan ve sarımsağı hiç kesmeden koyun ) biber salçasını (salçayı yarım su bardağı sıcak suda eriterek koyun) ve sırası ile yemeklik doğranmış patatesi, halka halka doğranmış havucu, mantarları, baharatları ve tereyağını koyduktan sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun Güvecin ağzını sıkı kapatın ve fırında 3-4 saat piştikten sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.