![]() |
Tavşan Tas Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Tas Kebabıtavşan nasıl pişirilir - tavşan kebabı - tavşan tas hebabı yapılışı - tavşan tas kebabı tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 ada tavşanı, 1 çorba kaşığı margarin yağı, 100 gram arpacık soğanı, 2 bardak et suyu, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, birkaç yaprak adaçayı, 1 defne yaprağı, yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik ![]() Yapımı: Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır ![]() Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır ![]() ![]() Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir ![]() Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır ![]() ![]() Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|