![]() |
Marinatlı Sülün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marinatlı Sülünsülün nasıl pişirilir - marine sülün tarifi - sülün marine Kullanılacak malzeme (12 kişi için) 3 sülün, 100 gram tereyağı, 2 bardak et suyu, 2 defne yaprağı, 1 baş soğan, birkaç ardıç meyvesi, birkaç dövülmemiş karabiber, 2 bardak sirke, yeteri kadar tuz ve dövülmüş karabiber ![]() Yapımı : Sülünlerin tüylerini yolup içlerini boşalttıktan sonra İnce tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol suda içlerini, dışlarını iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür güveçte kalan salçanın üstünde biriken yağı bir kaşıkla aldıktan sonra bu salçaya et suyunu katmalı ve kaynatarak yarı yarıya azaltmalı ![]() Beri yanda dilimlenmiş soğanı kaynar tuzlu'suya atıp on dakika kadar haşlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Sülünlerin üzerine önce salçayı sonra sirkeli karışımı dökmeli ve bu marinatta vakit vakit çevirerek hiç değilse 24 saat dinlendirmen sonra marinattan çıkarıp servis yapmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|