![]() |
Kaçamaklı Bıldırcın Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaçamaklı Bıldırcın Şişbıldırcın şiş - bıldırcın nasıl pişirilir - av yemekleri tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 bıldırcın, 16 defne yaprağı, 1 çorba kaşığı sadeyağ, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 150 gram füme pançeta, yeteri kadar tuz ve karabiber, 4 kişiye yetecek kadar kaçamak ![]() Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolup içlerini temizledikten sonra ince tüylerini tütsüleyerek gidermeli ![]() ![]() ![]() Pançetayı biraz yassıca ve kuşbaşından irice parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() Şişler hazırlanınca yayvan bir tavaya sadeyağla zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte kızdırmalı ![]() ![]() Beri yanda dört kişiye yetecek kadar kaçamak pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|