Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, kuru, meyvalı, salatası

Kuru Meyvalı Bıldırcın Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyvalı Bıldırcın Salatası



bıldırcın salatası - meyveli bıldırcın salatası - bıldırcın salatası nasıl yapılır


Malzemeler


4 bıldırcın

2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

6 çorba kaşığı sirke

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı taze kekik (ya da 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik)

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

40 g (8 çorba kaşığı) kuruüzüm

40 g (8 çorba kaşığı) kuşüzümü

40 g kuru kayısı (kıyılmış)

2 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu

4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1 çorba kaşığı taneli hardal

250 g ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış)

8 iri kuzukulağı yaprağı (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra kurulanmış; isteğe bağlı)


Tarifi


Bir bıldırcını kesme tahtasına koyup, göğüs kemiğinin kenarından uzunlamasına (boyundan kuyruğa) 2'ye kesin Bütün bıldırcınlar aynı biçimde 2'ye kesildikten sonra, yarım bıldırcınları bir fırın tepsisine yan yana dizin

Taze soğanlar, sarmısak, ayçiçek yağının 1 çorba kaşığı, sirkenin 2 çorba kaşığı, kekik ve kırmızıbiberi küçük bir kâsede karıştırıp, bu marinadı bıldırcınların üstlerine boşaltın Yarım bıldırcınları birkaç kez altüst ederek her yanlarını marinada iyice bulayıp, tepsinin üstünü örtün ve buzdolabında en az 2 saat bekletin


Önce fırınınızın ızgarasını yakın

Çekirdeksiz kuruüzümler, kuşüzümleri, kuru kayısılar, tozşeker ve portakal kabuğu rendesini birtencereye koyup, üstlerini 1 cm örtecek kadar su ekleyin Tencereyi orta ateşe oturtup, bir taşım kaynayınca ateşi kısarak, kuru meyvaları 5 dakika pişirin Tavuksuyunu, limon suyunu ve kalan sirkeyi ekleyip, suyunu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, kuru meyvaları bir tel süzgeçte süzerek (suyunu saklayın), bir kenara bırakın


Tepsiyi buzdolabından alıp, fırın ızgarasının 5 cm kadar altına sürerek, bıldırcınları 5 - 7 dakika ızgara edin Sonra altüst edip, öbür yanlarını da 5 - 7 dakika kadar ızgara edin


Bu arada ıspanakları ve kuzukulağı yapraklarını (isteğe bağlı) bir salata kâsesine koyun Ayırdığınız pişme suyunu, kalan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ve hardalı küçük bir kâsede karıştırıp, bu sosun yarısını salata kâsesindeki yeşilliklerin üstüne boşaltın, iyice karıştırıp, bir kaşıkla yeşillikleri 4 düz tabağa bölüştürerek, üstlerine de kuru meyvaları serpiştirin Tepsiyi fırından alıp, her tabağa 2 yarım bıldırcın yerleştirerek, kalan sosu üstlerine gezdirdikten sonra servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.