![]() |
Kuru Meyvalı Bıldırcın Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Meyvalı Bıldırcın Salatasıbıldırcın salatası - meyveli bıldırcın salatası - bıldırcın salatası nasıl yapılır Malzemeler 4 bıldırcın 2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 6 çorba kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze kekik (ya da 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 40 g (8 çorba kaşığı) kuruüzüm 40 g (8 çorba kaşığı) kuşüzümü 40 g kuru kayısı (kıyılmış) 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı taneli hardal 250 g ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış) 8 iri kuzukulağı yaprağı (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra kurulanmış; isteğe bağlı) Tarifi Bir bıldırcını kesme tahtasına koyup, göğüs kemiğinin kenarından uzunlamasına (boyundan kuyruğa) 2'ye kesin ![]() ![]() Taze soğanlar, sarmısak, ayçiçek yağının 1 çorba kaşığı, sirkenin 2 çorba kaşığı, kekik ve kırmızıbiberi küçük bir kâsede karıştırıp, bu marinadı bıldırcınların üstlerine boşaltın ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Çekirdeksiz kuruüzümler, kuşüzümleri, kuru kayısılar, tozşeker ve portakal kabuğu rendesini birtencereye koyup, üstlerini 1 cm örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi buzdolabından alıp, fırın ızgarasının 5 cm kadar altına sürerek, bıldırcınları 5 - 7 dakika ızgara edin ![]() ![]() Bu arada ıspanakları ve kuzukulağı yapraklarını (isteğe bağlı) bir salata kâsesine koyun ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|