Bıldırcın Fırın |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Fırınfırında bıldırcın nasıl pişirilir - fransız usulü bıldırcın tarifiMalzemeler: 4 bıldırcın (fırınlanmaya hazır) 500 gr küçük taze patates (soyulmuş ve ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr arpacık soğanı (dilimlenmiş) Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 tutam kekik 1 defne yaprağı Yapılışı: Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız Bıldırcınların içini ve dışını tuz ve biberle ovup, bir kenara koyunuz Büyük bir tencerede tereyağı eritip köpükleri kaybolunca soğan ve patatesleri koyunuz; 12 dakika, patateslerin yapışmaması için tencereyi sallayarak pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, bıldırcınları ve baharat torbasını içine koyarak, fırına sürünüz Bıldırcınları 20-25 dakika, pişiriniz Tencereyi fırından alınız Baharat torbasını çıkarıp atınız Bıldırcınları ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, etrafına tenceredeki patatesleri dizip hemen servis ediniz alıntı |
|