![]() |
Sirkeli Tavşan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirkeli Tavşanşişte tavşan - ızgara tavşan - tavşan şiş - tavşan şiş kebabı Kullanılacak malzeme (6 kişi için) 1+1/2 kiloluk bir tavşan, 4 çorba kaşığı zeytlnyağı, 30 gram margarin yağı, 3 dilim tava ekmeği, 2 elma sirkesi, 1 dal biberiye, 150 gram kalın dilimlenmiş jambon, yeteri kadar et suyu, tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Tavşanın derisini yüzüp içini temizlemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() Karıştırarak bu parçaların her yanını kızartmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şişleri odun kömürü ateşinin dört - beş parmak üstüne oturtmalı ![]() ![]() Tavşan parçaları İyice pişince bunu servis tabağına sıralamalı, şişleri de olduğu gibi tabağın yanlarına oturttuktan sonra kaynatarak koyulaştırılmış salçayı gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|