![]() |
Çiftlik Usulü Tavşan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik Usulü Tavşanbiberiyeli tavşan - sarımsaklı tavşan - tavşan yahnisi - güveşte tavşan - tavşan güveci Kullanılacak malzeme (4 kişi için) 1/2 tavşan, 50 gram margarin yağı, 2 baş iri soğan, 1 dal biberiye otu, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 limon, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Tavşanın derisini yüzüp içini temizledikten ve bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra yarısını bu yemekte kullanmak üzere öbür yarısını bir kenara koymalı ![]() ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla karıştırarak tavşan parçalarının her yanını nar gibi kızartmalı ![]() ![]() ![]() Beri yanda soğanı rendelemeli ve kalan margarin yağıyle birlikte bir tavaya koyup pembeleşinceye kadar kavurmalı ![]() ![]() ![]() Yemeği fırından çıkarınca güvecin kapağını açmalı, kıyılmış maydanozu serpiştirmen ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|