![]() |
İspanyol Usulü Keklik Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Keklik Dolmasıkeklik nasıl pişirilir keklik dolması nasıl yapılır - jambonlu keklik dolmasıMalzemeler: 2 küçük keklik (iç yağı ile bağlanıp ciğerleri bir kenara ayrılmış) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı jambon (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 1/2 küçük portakalın kabuğu 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 6 diş sarımsak (tuzlu suda 10 dakika kaynatılıp kurulanmış) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Harcı: 15 gr (1/4 su bardağı) taze ekmek içi 2 çorba kaşığı jambon (ince kıyılıp çok az yağda hafifçe pişirilmiş) 1/2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Tarifi: Harcı yapmak için, ayırdığınız keklik ciğerlerini ince kıyıp orta boy bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Keklikleri düz bir yere koyup bir tahta kaşıkla içlerini doldurunuz ![]() ![]() Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte kızdırıp keklikleri arasıra döndürerek 6-7 dakika, her tarafları hafif pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() Jambonu tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurduktan sonra, tavuk suyunu, baharat torbasını, portakal kabuğunu, salçayı, tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Harlı ateşte kaynatıp, ateşi kısarak 8 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() Keklikleri de güvece koyup ağır ateşte, arasıra sosundan kaşıkla kekliklerin üstüne dökerek, 10 dakika pişiriniz ![]() Sarımsağı katıp güvecin kapağını kapatarak 20-25 dakika daha, bıçağın ucu kekliklere rahatça batana kadar pişiriniz ![]() Güveci ateşten indiriniz ![]() ![]() Not: Bu lezzetli davet yemeğini, patates püresi ve sote havuçla servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|