![]() |
Kaz Dolması nasıl yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz Dolması nasıl yapılıringiliz mutfağı kaz dolması tarifi - kaz dolmasının yapılışı - fırında kaz dolmasıMalzemeler: 4-4,5 kg'lık 1 kaz (temizlenip tüyleri yakılarak pişmeye hazırlanmış) 1 limon (4'e bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Harcı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 8 adaçayı yaprağı (kaynar suya batırılıp doğranmış) ya da 3 tatlı kaşığı kuru adaçayı 250 gr (4 su bardağı) taze ekmek içi 2 büyük yeşil, ekşi elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarüarak ufak ufak doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 yumurta (iyice çırpılmış) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu Yapılışı: Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız ![]() Kazın her yanını çatalla delip derisini üç limon dilimiyle ovarak dördüncü dilimi karın boşluğuna sıkınız ![]() ![]() Harcı yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp soğanları ve içinde piştikleri yağı orta boy bir kaseye boşaltınız ![]() Adaçayı, ekmek içi, elma, tuz, biber, yumurta, limon kabuğu ve limon suyunu kaseyi ekleyiniz ![]() Madeni bir kaşıkla harcı kazın içine doldurup yarığı iplikle dikerek kapayınız ![]() Kazı, rosto tepsisinin içine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne, göğüs kısmı üste gelecek biçimde yerleştirerek, fırında 15 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazı fırından çıkarıp iplikleri çıkararak attıktan sonra, sıcak servis tabağına yerleştirip hemen servis ediniz ![]() Not: İngiliz usulü kazı, fırında patatesle servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|