![]() |
Bıldırcın Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın KızartmaBıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri Malzemeler 12 adet bıldırcın 400 gr bayat iç ekmek 1 çorba kaşığı margarin 2 bardak galeta tozu tereyağı 1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır ![]() 2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|