![]() |
Tavşan Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan FiletosuTavşan Filetosu Tarifi - Tavşan Filetosu Nasıl Yapılır - Tavşan Filetosu Malzemeleri Tavşan Filetosu Malzemeler 1 adet tavşanın sırtı (filetosu) 20 adet ardıç tanesi ,2 diş karanfil 1 çay kaşığı kekik ,5 adet tane karabiber 1 diş sarımsak, 4 dal maydanoz Dilimlenmiş 1 küçük soğan ve bir küçük havuç Tuz, bir çimdik karabiber 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 5 çorba kaşığı sos Puavrad yoksa Fon dö vo 5 adet ardıç tanesi Hazırlanışı Tavşan sırtının üstte etin üzerindeki zarı keskin bir bıçağın burnu ile temizleyip, küçük bir kaba üstünü alta getirerek koyunuz ![]() Üzerine yağlar, ezilmiş ardıç, tuz ve sos hariç diğer kalan bütün malzemeleri ilave edip yirmi dört saat buzlukta bekletiniz ![]() ![]() Sonra marinadan çıkarınız, tuzlayıp, biberleyiniz ![]() ![]() Hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alıp, üzerine dökerek ve alt üst çevirerek oniki-onbeş dakika pişirip, fırından çıkarınız ![]() ![]() Üzerine sosu koyup bir kere kaynatıp süzdürünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|