![]() |
Enginar ve ördek ciğeri turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar ve ördek ciğeri turtasıEnginar ve ördek ciğeri turtası tarifi - Enginar ve ördek ciğeri turtasının yapılışı Malzemeler * 350 gr ![]() * 2 adet yumurta sarısı * 3000 gr ![]() * 3 adet büyük enginar * 1 adet limon * Tuz * Kara biber Yapılışı Enginarların hazırlanışı:Enginarları ayıklayıp temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dilimler hâlinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Turtanın hazırlanışı: Fırını 180 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir dilim ördek ciğeri ve tekrar enginar koyun ![]() ![]() ![]() Fırına atmadan önce, turtanın ortasına, içindeki buharın dışarıya çıkmasını sağlayacak bir delik açın ![]() ![]() ![]() Turtaya iğne batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|