![]() |
Portakal Soslu Ördek Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu Ördek ŞişŞiş Ördek Tarifi - Soslu Ördek Hazırlanışı - Fırında Portakal Soslu Ördek Tarifi - Av Yemekleri 350 g ördek göğsü (kemiksiz) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karışık taze baharatlı otlar (kekik, mercanköşk, vb ![]() 1/2 küçük soğan (ince doğranmış) 125 g mantar (yıkanıp temizlenmiş ve kurulanmış) 1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı Portakal Sosu: 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 60 g kızılcık marmeladı bir tutam kırmızıbiber Ördek göğsünün derisini soyup, yağlı bölümlerini dikkatle çıkararak atın ![]() ![]() Tuz, taze baharatlı otlar ve soğanları bir tencereye koyup, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, kızılcık marmeladı kırmızıbiberi küçük bir tencereye koyup, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|