Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eyyubi´nin, fermanları, fermanı, hakları, insan, kudüs, selahaddın

İnsan Hakları Fermanları -Selahaddın Eyyubi´nin Kudüs Fermanı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Hakları Fermanları -Selahaddın Eyyubi´nin Kudüs Fermanı

SELAHADDİN-İ EYYUBİ’NİN VERDİĞİ KUDÜS FERMANI

Bilindiği gibi, Haçlı Seferlerinin birinci hedefi, Kudüs’ü müslümanlardan almak idi Nitekim buna muvaffak oldular ve Fransa başta olmak üzere müttefik Haçlı kuvvetleri Kudüs dahil bütün Filistin arazisini zabt ettiler Buna karşı direnen Eyyubi Devleti’nin kurucuları Nureddin Eş-Şehid ve Selahaddin-i Eyyubi, Haçlı ordularını bertaraf ettikleri gibi, 20 Eylül 1187 tarihinde, Kudüs’ü yeniden feth ettiler İşte Selahaddin-i Eyyubi, önceleri Kamame Kilisesini tahrip etmek istemiş; ancak ikaz üzerine, burada Hristiyanlarla yaptığı sulh andlaşmasında, yine Hz Ömer’in biraz önce zikrettiğimiz Haklar Beyannamesini esas almış ve şu şekilde anlaşmıştır:

1) Kamame Kilisesi Hz Ömer’in fermanı gereği Hristiyanların elinde kalacak
2) Üzerindeki Patrik Dairesi Mescid haline getirilecek (Mescid-i Selahaddin)
3) Kamame Kilisesindeki Hristiyan ayinleri müslümanlara haber verilerek açılacak Diğer günlerde kapıları kapalı tutulacak ve müslüman bevvab görev yapacak

Orijinali, Kudüs Rum Patrikhanesinde ve bir sureti de Osmanlı Arşivinde bulunmaktadır Fatih Sultan Mehmed’e gelerek bu fermanı veren Rum Patriği Atnasiyos’tur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com