![]() |
Liseli Olmak Zorlaşıyor... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Liseli Olmak Zorlaşıyor...OKS'de başarı gösteremeyenlerin önkoşulsuz kayıt yaptırdığı liseler, 2008-2009 yılı sonundan itibaren puana göre öğrenci alacak ![]() Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) başarı gösteremeyen öğrencilerin önkoşulsuz kayıt yaptırdığı genel liselerle meslek liselerine, 2008-2009 öğretim yılı sonundan itibaren puan esasına göre öğrenci kabul edilecek ![]() OKS’yi kaldıran ve yerine 6-7-8 ![]() ![]() MEB’in gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren uygulayacağı ve ilk yerleştirmelerini 2008-2009 öğretim yılı sonunda yapacağı yeni sisteme göre, genel liselerle meslek liselerine gitmek isteyen öğrenciler için puan sıralaması yapılacak ![]() 3 YILLIK PUANLAR TOPLANACAK Yeni sisteme göre, SBS’nin yanı sıra öğrencinin ders başarısını gösteren Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile ilgili alanı ve becerilerini belirleyen Yöneltme ve Davranış Puanı (YDP) 6,7 ve 8 ![]() ![]() Her öğretim yılı sonunda tüm öğrencilerin SBS, YBP VE YDP sonuçlarından oluşan Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) ![]() ![]() SINAVSIZ LİSE KALMIYOR Yeni sistemle, tüm ortaöğretim kurumlarına G-OYP’yle merkezi yerleştirme yapılacak hiçbir ortaöğretim kurumu kalmayacak ![]() Anadolu, Anadolu öğretmen, Anadolu meslek, Anadolu teknik, Anadolu imam hatip, sağlık meslek, resmi, özel fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyenler bu Haziran'da yine OKS’ye girecek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|