![]() |
Şifa Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifa Duaları![]() ![]() "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin ![]() ![]() ![]() Yine Âişe -radıyallahu anhâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, kendisine bir hasta için şifâ bulmasına duâ taleb edildiği zaman: ![]() Allah'ın adiyle duâya başlarım ![]() ![]() İbn Abbas -radıyallahu anhümâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e bir hâtûn müracaat edip: -Ya Resûlellah, ben sar'a illetine dûçar oluyorum ![]() ![]() ![]() Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kadına hitaben: -Dilersen sabret, bu illet mukabilinde sana cennet verilsin ![]() ![]() Sonra o hâtûn: -Yâ Resûlallah, böylece sabrederim ![]() ![]() Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de, o halinde açılmaması için duâ buyurdular ![]() Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı ![]() ![]() "Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur ![]() ![]() ![]() ![]() Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz rahatsızlandıkları zaman onu Cibril tedavi eder ve: "Bismillah ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi ![]() "Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut ![]() "Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: ![]() "Büyük Allah'dan, büyük Arş'ın rabbi Allah'dan sana şifâ vermesini istiyorum!" derse muhakkak afiyet bulur ![]() (8) Buhârî, Merdâ,20; Müslim, Selâm,46 ![]() (9) Buharî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54 Ebû Dâvud, Tıbb, 19 ![]() (10)Tecrîd-i Sarîh Terc, 12/64 ![]() (11) el-Câmi'u's-Sağîr ![]() (12) Râmuzû'l-Ehâdîs, 311 (İbn Hanbel, Müsned'den) ![]() (13) Râmüzû'l-ehâdîs, 311 (Taberânî'den) ![]() (14) Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, Müsned 1/239 ![]() |
![]() |
![]() |
|