![]() |
Okuduğunuzu hafızada tutmak için |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinMuhabbetci Nickli Üyeden Alıntı yahu yazmayam diyorum, duramiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed Hakki icin, bir Hz Alinin rivayetde yapdigina bakin, birde sizlerin yaptigina , sonra elinizi vicdaniniza koyun ve sorun , aynimiymis ![]() ![]() ![]() 1) Hz Ali Fatiha okuyor, keramet buyuruyor o yüce Sah ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Yoksul adam ayni duayi yüzlerce kez okuyor ama birsey degismiyor 3) Hz Alinin sözünü degerlendirmeye almaniz gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Demekki hikmet duada degil, okuyan agizda imis! Eger hikmet duada olmus olsaydi, yoksulda ilk okudugunda kum altin olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------- cdorder tefsirine karsi tefsir cikaririm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vesselam ----------- Delikadir, rivayeti bir daha oku arkadasim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz ![]() ![]() ![]() ' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der ![]() benim icin sorun yok ancak senin önceki mesajlarInda okumustum Allah Istedigi zaman zaten verir niye araya baskalarini sokuyorsun diye yazmissin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinArkadaşlar lütfen konuyla ilgili sorular var ise onları konuşalım düşüncelerinizi yazmayı bırakalım, inanmadıktan sonra kimsenin kimseye bişi kanıtlamaya geregi yok inanıyorsan yaparsın mükafatını alırsın inanarak yapmıyorsanda inkar eder durursun bu böledir bu sizin kalbiniz ve beyniniz le alakalıdır ![]() Konu ile ilgili olsun lütfen aklınıza takılan bişi varsa konuyu açan arkadaşımızda bunlara cevap versin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinxeyn Nickli Üyeden Alıntı ' ''belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR ![]() ZİKİR, beyinde tekrar edilen kelimenin manâsı istikâmetinde, beyin kapasitesini arttırır ![]() Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır ![]() ![]() şimdi zikrin bu tanımına bakılırsa yani olayn frekanslarla ilgisi varsa eger bi insan inansada inanmasada yapılan zikirlerle insanda br takım gelişmeler görülebiliyor özellikle esmalarla yapılan zikirlerde,Allâh'ın isimlerinin işaret ettiği manâlar, insan beyninde açığa çıkıyor ![]() kalp önemli tabiki ama bir de bu acıdan bakanlar var bu konuda ne düşünüyosun muhabbetçi? aslinda bura yeri degil ama bu soruyu cevaplayayim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zikir etmek mana olarak anma, söyleme demekdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali İmran Suresi 58 İşte bu sana ayetlerden ve hikmetlerle dolu zikir’den okuduğumuzdur ![]() Hicr Suresi 6 Şöyle haykırdılar: "Hey! Kendisine o zikir/Kur'an indirilen! Sen gerçekten tam bir delisin ![]() Hicr Suresi 9 Hiç kuşkusuz, o zikiri/Kur'an'ı biz indirdik, biz; her hal ve şartta onu muhakkak koruyacak olan da biziz ![]() Nahl Suresi 43 Biz senden önce de elçi olarak kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını göndermedik ![]() ![]() Nahl Suresi 44 Açık delillerle, kitaplarla gönderdik ![]() ![]() Ta-Ha Suresi 99 İşte böylece, geçip gitmişlerin haberlerinden bir kısmını sana anlatıyoruz ![]() ![]() Enbiya Suresi 7 Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz erler gönderdik ![]() ![]() ![]() ![]() ve böyle daha devam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak için''Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR ![]() ZİKİR, beyinde tekrar edilen kelimenin manâsı istikâmetinde, beyin kapasitesini arttırır ![]() Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır ![]() ![]() şimdi zikrin bu tanımına bakılırsa yani olayn frekanslarla ilgisi varsa eger bi insan inansada inanmasada yapılan zikirlerle insanda br takım gelişmeler görülebiliyor özellikle esmalarla yapılan zikirlerde,Allâh'ın isimlerinin işaret ettiği manâlar, insan beyninde açığa çıkıyor ![]() kalp önemli tabiki ama bir de bu acıdan bakanlar var bu konuda ne düşünüyosun muhabbetçi? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içindicle Nickli Üyeden Alıntı sayın hülya ve muhabbetçi sağolun anlayacağımı anladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adiniza gercekden sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinsayın hülya ve muhabbetçi sağolun anlayacağımı anladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içincdorder Nickli Üyeden Alıntı sevgili muhabbetçi, bu yazında öncelikle böyle bir konuda Allah adına konuştuğun için seni yadırgadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha oku ne demisim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bir rivayet vardir , okudunmu bilmem Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden: 'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz ![]() ![]() ![]() ' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ' Al, der fakire ![]() Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur: ' Allah aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ' Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der ![]() ![]() ![]() ![]() ' Ne yapayım, der ![]() ![]() ![]() Ne anliyorsun bundan sen? Simdi o adamda bak oturmus, oku babam oku, ha bire ayni duayi okumus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hiçbirimiz eren,derviş yada tam takvaya sahip kullar değiliz ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi bunları bile bile kalkıp onu okuma, o kadar okuma, bunu böyle yapma demek, sence haddimiz mi? Bak yine diyorum yanlis okumussun beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hadi bunlar düşüncen anlarım, ama bide kalkıp bunu, ayette böyle söylüyor diyerek insanlara aktarman son derece yanlış ![]() ![]() çünki alıntı yaptığın ayet senin demesini istediklerini söylemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iki farklı tefsirden alıntı yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tefsir cok güzel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukardaki yazdigimi okuyan anlar demek istenileni ![]() ![]() ![]() Konu kisaca budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinMuhabbetci Nickli Üyeden Alıntı arkadasim 4400 kerre oku, nicin 4444 kerre? Bir tane eksik okursan bosami gidicek yani bu?? Duanin hikmetini anlayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maun Suresi 5 namazlarından gaflet içindedir onlar! Bak namaz kiliyormus bunlar, kiliyorlarmis ama gaflet icindeler imis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A'raf Suresi 180 En güzel isimler Allah'ındır; O'na onlarla dua edin ![]() ![]() ![]() Iste bu ters tutumu izlemeyin ![]() ![]() ![]() Vesselam sevgili muhabbetçi, bu yazında öncelikle böyle bir konuda Allah adına konuştuğun için seni yadırgadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hiçbirimiz eren,derviş yada tam takvaya sahip kullar değiliz ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi bunları bile bile kalkıp onu okuma, o kadar okuma, bunu böyle yapma demek, sence haddimiz mi? hadi bunlar düşüncen anlarım, ama bide kalkıp bunu, ayette böyle söylüyor diyerek insanlara aktarman son derece yanlış ![]() ![]() çünki alıntı yaptığın ayet senin demesini istediklerini söylemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iki farklı tefsirden alıntı yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 180- Halbuki Allah'ın esma-i hüsnası (güzel isimleri) vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 180 – En güzel isimler Allah’ındır, o halde bu isimlerle O’na dua edin ![]() ![]() ![]() Allah Teâla sayılamayacak kadar fazla güzel fiilleri ve eserleri ile Kendisini tanıtmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinxeyn Nickli Üyeden Alıntı sevgili Muhabbetçi,şimdi hüddam ın verdigi 4444 kere okunan salatı tefriciye duasını okumak yanlış birşey mi? bu dua müslümanlar arasında cok yaygın ve buna benzer dualar hatta bayanlar arasında daha cok yaygın dileği olan birisi için dagıtılıyo bu dualar saysına göre okunuyo bunca insan yanlışa mı düşüyomu şimdi onu öğrenmek istiyorum bir de dediginiz, esmalarla yapılan zikirler içinde mi gecerli,onlarlada ebced hesabı yapılıp zikiler yapılıyo dilekler için, böyle sayısıyla yapılan dualar yanlışmı yani tam olarak acıklarsanız seviniim ![]() ![]() arkadasim 4400 kerre oku, nicin 4444 kerre? Bir tane eksik okursan bosami gidicek yani bu?? Duanin hikmetini anlayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maun Suresi 5 namazlarından gaflet içindedir onlar! Bak namaz kiliyormus bunlar, kiliyorlarmis ama gaflet icindeler imis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A'raf Suresi 180 En güzel isimler Allah'ındır; O'na onlarla dua edin ![]() ![]() ![]() Iste bu ters tutumu izlemeyin ![]() ![]() ![]() Vesselam |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinsevgili Muhabbetçi,şimdi hüddam ın verdigi 4444 kere okunan salatı tefriciye duasını okumak yanlış birşey mi? bu dua müslümanlar arasında cok yaygın ve buna benzer dualar hatta bayanlar arasında daha cok yaygın dileği olan birisi için dagıtılıyo bu dualar saysına göre okunuyo bunca insan yanlışa mı düşüyomu şimdi onu öğrenmek istiyorum bir de dediginiz, esmalarla yapılan zikirler içinde mi gecerli,onlarlada ebced hesabı yapılıp zikiler yapılıyo dilekler için, böyle sayısıyla yapılan dualar yanlışmı yani tam olarak acıklarsanız seviniim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinArkadaşlar harf hatalarına lütfen dikkan edelim 1 harf hatası yapılacak işi başka manalara götürür bilen var bilmeyen var sonuçta doğrusu El-Hafiyzu, dur bu şekilde okunacak , buna göre zikir ediniz ![]() Manası:- Koruyup gözeten ve dengede tutan, herşeyi belli vaktine kadar afat ve belâdan saklayan ![]() ![]() Kur'ân-ı Kerîm'den İlgili Ayet: Ya'kub dedi ki: Daha önce kardeşi (Yusuf) hakkında size ne kadar güvendiysem, bunun hakkında da size ancak o kadar güvenirim! (Ben onu sadece Allah'a emanet ediyorum); ALLAH EN HAYIRLI KORUYUCUDUR ![]() ![]() (12:64) Allah'tan başka dostlar edinenleri Allah daima GÖZETLEMEKTEDİR ![]() ![]() (42:6) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinHÜDDAM Nickli Üyeden Alıntı benim aldıyım eğitim üstün seviyededir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Simdi hüddam kardes, Kurani kerimden baska kitap bilmem diyorsun, cok güzel bu ![]() ![]() ![]() Söyle bakalim verdigin yazilar, kuranin hangi ayetinden alinma?? Mademki tek kitabin kurani kerimdir, o zaman biz cahiller bulamadigimiz icin anlasilan kurani okuyamamisiz ![]() ![]() Aslinda sadece sana sormuyorum, herkese bu sorum, kuranda bu tür seyler yazilimi? Var diyen ayetleri göstersin!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinyaw karismayim diyorum duramiyorum ![]() ![]() ![]() Dikkat edersen kullanilan kelime " Arrafa" kelimesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arraf ( arrafe) Falcı, kahin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Simdi hadi Hüddam falcilik yapmiyor deyinde göreyim ![]() ![]() Bu konu burda kalsin, konuyla iliglide iki cift soru sorayim ben yine ![]() ![]() 1) Buna kaynak nedir? Yani tamam yazmis, güzelde etmis velhasil bunun elbet biryerden bir kaynagi mevcutdur, degilmi? Kaynagini bizimle paylasiverse, bizlerde baksak, ve ana kaynagindan okusak daha hos olmazmi? 2) Bunu okuyunca hafizada tutulacaksa hersey, o zaman buyrun okuyalim, ardindan kuran elim basini okuyalim ve üc gün icinde arapca ögrenmis olalim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinSayin dicle ayip olan ne? Allah ile aldatanlari ortaya cikarmakmi? yoksa Kurani kerimi bir sihirbaz kitabina cevirenlere karsi koymakmi? ayetleri anlamissiniz zaten, aynen buyruldugu gibidir para aldigida mevcut tabiki, böyleleri hep ayni yöntemle insanlari tuzaga düsürür ![]() ![]() baska bir baslik altinda konuyu acin dediniz, iyide sayin dicle, zaten forumda bas bas basliklar acilmis ![]() ![]() hem ona biz söyledik,madem sahtekar degil, korkcak birseyi de yok, sunsun bize ilmini, neye dayali yapip cizdikleri, kurani kerimi bu sekil kullanmak dogrumu? birkac arkadas yapmayin etmeyin diyor, arkadaslar hatamiz ayetlerde böyle Mahlukatlarin bahsi gectigi, ve onlara karsi Yüce Rabbimizin Hükmünü göstermekmi? 4004 - İmran İbnu Husayn radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ümmetimden yetmişbin kişi (Mahşer'de) hesaba çekilmeden cennete girecektir!" buyurdular ![]() ![]() "Onlar, kendilerine dağlamayanlar, rukyeye başvurmayanlar, teşâ'üme (uğursuzluğa) inanmayanlar ve Rablerine tevekkül edenlerdir!" buyurdu ![]() Müslim, İman, 371, (218) ![]() 4006 - Hz ![]() ![]() Ebu Davud, Tıbb 9, (3868) ![]() 4007 - İsa İbnu Hamza rahimehullah anlatıyor: "Abdullah İbnu Ukeym radıyallahu anh'ın yanına girdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Tıbb 24, (2073) ![]() 2213 - Safiyye Bintu Ebî Ubeyd, Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâklerinden naklen anlatıyor: "Resülulah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir arrâfa (kâhine) gelir, birşeyler sorar ve söylediklerine de (inanıp) onu tasdik ederse, kırk gün namazı kabul edilmez ![]() Müslim, Selâm 125, (2230) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuduğunuzu hafızada tutmak içinBakara Suresi 174 Allah'ın kitap'tan indirdiği şeyi gizleyip onu basit bir ücret karşılığı satanlar, karınlarında ateşten başka bir şey yemiş olmazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hülya hanım bunu yazmışsınız hüddama bir cevabınızda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- kısacası ben yanlışsam yanlış yoldaysam bileyim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|