![]() |
Sütlü Zerde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü ZerdeSütlü Zerde Sütlü Zerde Tarifi - Sütlü Zerde Nasıl Yapılır - Sütlü Zerde Malzemeleri Sütlü Zerde Malzemeler Süt (4 su bardağı) 1 kg ![]() Şeker (2 su bardağı) 250 gr ![]() Pirinç (1 çorba kaşığı) 25 gr ![]() İçme suyu (2,5 su bardağı) 500 gr ![]() Mısır nişastası (1 su bardağı) 100 gr ![]() Un (1/2 su bardağı) 50 gr ![]() Tereyağı (1/2 çorba kaşığı) 25 gr ![]() 2 adet yumurtanın sarısı Safran (1/2 çay kaşığı) 2 gr ![]() Çam fıstığı (1 çay kaşığı) 25 gr ![]() Kuş üzümü (1 çay kaşığı) 30 gr ![]() Hazırlanışı Suyu kaynatıp pirinci ekleyin ve 10 dakika pirinci haşlayın ![]() Süt, şeker ve safranı ekleyip karıştırarak kaynatmaya devam edin ![]() Nişasta, un ve yumurta sarısına biraz su ekleyerek mayonez yapın ![]() ![]() Zerde tekrar kaynayınca tereyağını üzerine döküp karıştırın ![]() Zerdeyi servis tabağına paylaştırın ve üzerini çam fıstığı ve kuş üzümü ile süsleyip servis yapın ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|