Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastısı, kabak, tarifi

Kabak Bastısı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Bastısı Tarifi




Osmanlı Mutfağında Kabak Bastısı Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri:
- 200 gr nohut (1 su bardağı)
- 600 gr kıvırcık koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
- tuz
- 600 gr asma kabağı
-150 gr tereyağı (10 çorba kş)
- 200 gr soğan (halka halka doğranmış), (2 orta boy)
-1 adet limonun (suyu ya da koruk suyu)
Yapılışı:
1 Nohutları ayıklayıp, bir gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın Ertesi sabah tuzlu suda nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kapta bekletin
2 Etleri tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun, yumuşayıncaya kadar pişirin Tuzunu katıp ateşten alın
3 Kabakların içlerini oyarak çıkarıp, doğrayın Tavada tereyağını eritin Yağ kızınca soğanları yağda biraz kızartın
4 Hazırladığınız malzemeleri et, kabak, kavrulmuş soğan ve nohut sırasıyla bir tencereye kat kat döşeyin Üzerlerine haşlanan etin suyundan 500 mi (2 su bardağı) ekleyin Tencereyi orta ateşe oturtup, 30 dakika pişmeye bırakın Pişme sırasında suyu çok azalırsa et suyu katın Tuzunu kontrol edin, limon suyunu koyarak bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alın
5 Bastıyı bir sahana aktarıp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.