![]() |
Zencefil Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefil TurşusuZencefil Turşusu Zencefil Turşusu Tarifi - Zencefil Turşusunun Yapılışı - Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 adet orta boy taze zencefil (kabuğu soyulmuş) 1 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı pirinç sirkesi 1 su bardağı şeker Hazırlanışı: Zencefili ince uzun şeritler halinde doğrayın (bunun için sebze soyacağından faydalanabilirsiniz) ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç sirkesinin içine şekeri ekleyin ve orta ateşte, ara ara karıştırarak, kaynayana kadar pişirin ![]() ![]() Bir kavanoza zencefilleri koyun ve üzerine kaynar haldeki sirkeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|