![]() |
Turşu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu TarifiTurşu Tarifi karışık turşu nasıl kurulur - turşu nasıl yapılır ![]() Yarım kg havuç Yarım kg salatalık Yarım kg taze fasulye 2 çorba kaşığı turşu tuzu 4-5 defne yaprağı 7-8 diş sarımsak Hazırlanışı Havuçları temizleyip halka halka dilimleyin ![]() Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin ![]() Salatalıkları kalın halkalar halinde doğrayın ![]() Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve 2-3 parçaya kesin ![]() Sarımsak dişlerini ayıklayın ![]() Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin ![]() Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin ![]() Aralarına sarımsak dişleri ve defne yapraklarını ekleyin ![]() Tuzlu suyu kavanoza boşaltıp kapağını sıkıca kapatın ![]() Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin ![]() Sebze Seçerken Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin ![]() Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar ![]() Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın ![]() Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur ![]() |
![]() |
![]() |
|