Erişteli Patlıcanlı Lazanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Patlıcanlı LazanyaErişteli Patlıcanlı Lazanya Erişteli Patlıcanlı Lazanya Tarifi - Erişteli Patlıcanlı Lazanya Yapılışı - Erişteli Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır - Erişteli Patlıcanlı Lazanya Malzemeleri 1 paket erişte 200 gr kıyma (sosu için) 2 adet patlıcan (sosu için) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağlı margarin 2 yemek kaşığı tereyağlı margarin (sosu için) 1 adet kuru soğan (sosu için) 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (sosu için) 1 yemek kaşığı salça (sosu için) 2 adet domates (sosu için) 1 tatlı kaşığı kekik (sosu için) 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (sosu için) 1 su bardağı rende kaşar (sosu için) Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için) 1 tatlı kaşığı şeker (sosu için) 4 adet kurutulmuş domates (üzeri için) 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni Hazırlanışı 1 Tencereye bol su koyup kaynatın Kaynayan suyun içine tuzu, zeytinyağını ve erişteyi koyup 8 dakika haşlayın Haşladığınız eriştenin suyunu süzerek tereyağlı margarin ile yağlayıp sıcakta tutun![]() 2 Sosu için: Tavaya yağı koyup kızdırın İçine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve doğranmış patlıcanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Doğradığınız domatesleri ve salçayı, 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni’yi, suyu, şekeri, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, kekiği, kırmızı pul biberi ve çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin![]() 3 Fırın tepsisinin içine bir kat kıymalı sebzeli patlıcandan koyup üzerine yağladığınız eriştenin yarısını, üzerine bir kat daha kıymalı sebzeli patlıcan ve kalan erişteyi koyup düzeltin![]() 4 Son olarak üzerine rende kaşarı serpip kurutulmuş domatesler ile süsledikten sonra önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin
|
|
|
|