Mantar Turşusu Mikrodalga Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Turşusu Mikrodalga TarifiMantar Turşusu Mikrodalga Tarifi Mantar Turşusu Mikrodalga yapımı için gerekli malzemeler - Mikrodalgada Mantar Turşusu nasıl yapılır Malzemeler: 500 g mantar 60 cl 2 yarım su bardağı sirke 2 kurutulmuş arnavutbiberi 2 küçük hintcevizi 1 defne yaprağı 1 kekik dalı 1 küçük soğan ince dilimlenmiş 1 4 tatlı kaşığı tuz 6 tane karabiber Yapılışı: mantarları ka ğıt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarını temizleyip sakın yıkamayın silmeyi yetersiz görürseniz, keskin bir bıçakla ince ince soyabilirsiniz , bir kenara bırakın kalan bütün malzemeyi ateşe dayanıklı büyük bir cam kaseye koyup, kaseyi fırına vererek, 100 ısıtılmış fırında sirke kaynamaya başlayıncaya kadar 7 8 dakika bekletin sirke kaynamaya başlayınca mantarları ekleyip, 100 ısıtılmışfırında yumuşamaya yüztutuncaya kadar 4 dakika pişirin her dakikada bir, kaseyi fırından alıp, mantarları altüst edin kaseyi fırından alıp, içindeki malzemeyi bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzerek, bir kavanoza doldurun tencereye süzdüğünüz sirkeyi üstlerine boşaltıp, en üstüne yuvarlak bir alüminyum folyo parçası yerleştirerek, kavanozun kapağını sıkıca kapatın kavanozu serin, nemli olmayan ve iyi havalanan bir dolapta en az 2 gün beklettikten sonra, servis yapın
|
|
|
|