Bamya Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamya ÇorbasıBamya Çorbası Bamya Çorbası Tarifi - Bamya Çorbası Nasıl Yapılır - Bamya Çorbası Malzemeleri Bamya Çorbası Malzemeler 1 su bardağı kuru bamya 250 gram hindi but 2 adet soğan 1 çorba Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 2 adet domates 1 çorba kaşığı salça 1 adet limon tuz, karabiber Hazırlanışı Domatesler ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Bamyaları temizleyip yıkayın Birkaç dilim limon ve 3 su bardağı su ekleyerek diri kıvamda haşlayıp süzün Ayrı bir tencerede minik doğranmış hindi etlerini haşlayın Çorba tenceresine sıvıyağı aktarıp soğanları pembeleşene kadar kavurun Salçayı ve doğranmış domatesleri ilave edin Haşlanmış hindi etlerini ekleyip birkaç dakika soteleyin Su, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı limon suyunu ilave edin Birkaç taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan hemen sonra bamyaları ekleyin ve yumuşayana kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın |
|