Aşurelik Buğday Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşurelik Buğday ÇorbasıAşurelik Buğday Çorbası Buğday Çorbası Tarifi - Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Aşurelik Buğday Çorbası Malzemeleri Aşurelik Buğday Çorbası Malzemeler * 2 çorba kaşığı Margarin * İnce Kıyılmış 1 adet Soğan * 1 adet Yeşil Biber * 1 çorba kaşığı Salça * 5 su bardağı Et Suyu * 1,5 su bardağı aşurelik Buğday * 1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber * Nane * Tuz * Üzerine ince kıylmış Maydanoz * * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyup, ateş alın İnce ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1 adet yeşil biberi ekleyip, karıştırın Soğan ve biberli kavrulunca 1 çorba kaşığı salça ilave edin Ardından 5 su bardağı et suyu veya su ekleyin Karıştırıp kaynamaya bırakın Bir buçuk su bardağı aşurelik buğdayı yıkayıp, ekleyin Bir çay kaşığı kırmızı biber, biraz nane ve tuz da ilave ettikten sonra yeniden kaynamaya bırakın Koyulaşıp, çorba kıvamına gelince üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın Afiyet Olsun |
|