![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Yaprak DolmasıZeytinyağlı Yaprak Dolması Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yaprak Dolması Malzemeleri Zeytinyağlı Yaprak Dolması tarifi için Malzemeler : 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuşüzümü 1 orta boy havuç ½ su bardaği pirinç 1 su bardaği zeytinyağı 2 su bardağı su 100 g yaprak 1 limon 4-5 dal maydanoz 4-5 dal dereotu 4-5 dal nane Yenibahar,Karabiber,Seker,Tuz Zeytinyağlı Yaprak Dolması yemeğinin hazırlanışı: Yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek tek ayırıp, saplarını koparın ![]() Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını ekleyin, birkaç dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharı ekledikten sonra iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() İç alındıktan sonra, yapraklara sarın ![]() ![]() ![]() En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|