![]() |
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Taze Otlu PatlıcanZeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Tarifi - Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Yapılışı - Otlu Patlıcan Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları MALZEMESİ 4 kişilik 4 adet uzun patlıcan 300 gram domates zeytinyağı 1 diş sarmısak 10 adet frenk fesleğen yaprağı tuz YAPILIŞI: 1) Patlıcanları yıkayın, soyun ve boylamasına dörde bölün ![]() ![]() ![]() 2) Patlıcanlar iyice süzüldükten sonra, kurulayın ve bolca kızgın zeytinyağında, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() 3) Domatesleri kaynar suda biraz beklettikten sonra soyun ve iri parçalar halinde doğrayın ![]() 4) 2 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kızartın ![]() ![]() ![]() 5) Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp dikkatle karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|