Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
otlu, patlıcan, taze, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan



Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Tarifi - Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Yapılışı - Otlu Patlıcan Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları



MALZEMESİ 4 kişilik
4 adet uzun patlıcan
300 gram domates
zeytinyağı
1 diş sarmısak
10 adet frenk fesleğen yaprağı
tuz

YAPILIŞI:
1) Patlıcanları yıkayın, soyun ve boylamasına dörde bölün Sonra da kabuğunu soymadan kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın Tuzlayın ve acı sularını akıtmaları için bir saat kadar süzgece koyun
2) Patlıcanlar iyice süzüldükten sonra, kurulayın ve bolca kızgın zeytinyağında, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Tavadan çıkardığınız patlıcanların fazla yağını kağıt havluya emdirebilirsiniz
3) Domatesleri kaynar suda biraz beklettikten sonra soyun ve iri parçalar halinde doğrayın
4) 2 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kızartın Domatesleri ekledikten sonra harlı ateşte 10-15 dakika kadar pişirin Tuzlayın, yıkayıp doğradığınız frenk fesleğenini ekleyin
5) Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp dikkatle karıştırın Servisten önce, yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.