Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alt, böreği, malatya, usulü, üst

Malatya Usulü Alt Üst Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Alt Üst Böreği



Malatya Usulü Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri



20-30 yufka açılır Üç yumurta kırılır Bir bardak yoğurt, biraz sıvı yağla hamur yoğrulur Yoğrulma çok katı olmayacak şekilde ve kulak memesi yumuşaklığında olur Hamur bişi büyüklüğünde (orta boy bir tabak büyüklüğü) açılır Yağ eritilir Açılan hamurlara sürülür Üstüne bir hamur daha konur Yine yağ sürülür Bir hamur daha konulur Böylece araları yağlanmış 10 kat hamur hazırlanır Ayrı bir yerde peynirli maydanozlu veya kıymalı içi hazırlanır Hamur dondurulur Donduktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır Tepsi yağlanır Tepsi büyüklüğündeki hamur konulur Arasına peynirli maydanozlu içi konulur İçin üzerine diğer hamur açılarak konulur Üzeri yağlanır Kesilip fırında pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.