Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alt, böreği, sivas, usulü, üst

Sivas Usulü Alt Üst Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivas Usulü Alt Üst Böreği



Sivas Usulü Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri



Bir adı da Köylü Böreği’dir Ters çevrilerek, diğer yüzünün de kızartılarak hazırlandığından bu adı almıştır Su ile yapılır İsteyen birazda süt katabilir Tuza da atılıp yumuşakça yoğrulan hamurdan dört yumak alınır Her yumak ince açılıp üzeri yağlanır Sac katmeri yapar gibi, bohça şeklinde veya yufkayı kendi üstüne dökerek döndürülür Fırın katmeri yapar gibi, yağlı bir yumak oluşturulur Yumakların hepsi bu şeklide yağlandıktan sonra, ikişer ikişer üst üste konulur ve ayrı ayrı açılıp tepsiye yayılır Arasına ufalanmış peynir ve maydanozda koyulup pişirilir Günümüzde fırınlarda pişirildiği için alt üst etmeye gerek yoktur Eskiden kızartılış şekliyle adlanan bu börek, köylerde de yapılır Hatta Yıldızeli’nin Kargın Köyü, bu böreği ile ün kazanmıştır Böreğin arasına çökelek koyulduğu da olur Haşlanmış patates veya kıyma ile yapanlarda vardır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.