Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alt, böreği, üst

Alt Üst Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreği



Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri



MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Münasip büyüklükte bir tepsinin içi yağlanır, üç tabaka yufka, araları yağlanarak serilir Sonra, önceden isteğe göre beyaz peynir, kıyma, pastırma, kabak, ıspanak gibi maddelerden biriyle hazırlanmış iç malzemesi bolca konur Bu malzeme üstüne tekrar üç kat yufka, araları yağlanarak serilir, son olarak da eritilmiş tereyağı ile yumuşatılır Tepsi, küllenmiş maltız veya mangal ateşi üstünde, yavaş yavaş pişirilir Ara sıra, böreğin altının yapışmaması için Evşün denilen küçük demir kürekle kontrol edilir Böreğin altı yeterince pişince, geniş bir tencere kapağı ve başka bir araçla alt üst edilip, tepsinin dibi yağlanarak konur Tekrar hafif ateşde pişirilmeye devam olunur Ara sıra da tepsinin kenarlarından azar azar tereyağı sürülür Not: Eğer börek bütangaz ateşinde pişirilecekse, ateşin üzerine bir amyant veya demir saç konulup ateşin durumu dikkatle kontrol edilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.