06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Münasip büyüklükte bir tepsinin içi yağlanır, üç tabaka yufka, araları yağlanarak serilir Sonra, önceden isteğe göre beyaz peynir, kıyma, pastırma, kabak, ıspanak gibi maddelerden biriyle hazırlanmış iç malzemesi bolca konur Bu malzeme üstüne tekrar üç kat yufka, araları yağlanarak serilir, son olarak da eritilmiş tereyağı ile yumuşatılır Tepsi, küllenmiş maltız veya mangal ateşi üstünde, yavaş yavaş pişirilir Ara sıra, böreğin altının yapışmaması için Evşün denilen küçük demir kürekle kontrol edilir Böreğin altı yeterince pişince, geniş bir tencere kapağı ve başka bir araçla alt üst edilip, tepsinin dibi yağlanarak konur Tekrar hafif ateşde pişirilmeye devam olunur Ara sıra da tepsinin kenarlarından azar azar tereyağı sürülür Not: Eğer börek bütangaz ateşinde pişirilecekse, ateşin üzerine bir amyant veya demir saç konulup ateşin durumu dikkatle kontrol edilmelidir
|
|
|