Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krep, tuzlu

Krep (Tuzlu)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep (Tuzlu)



05 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
150 ml ayçiçek yağı
125 gr un
1 su bardağı süt

Unu ve tuzu birlikte eleyerek ortasını havuz biçiminde açın Ortasına yumurtayı kırın (Ya da bu işlemleri bir kase içinde yapın) Yavaşça sütü azar azar ilave edin Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar telle iyice karıştırarak çırpın Krep tavasını iyice kızdırın Tava kızınca bir fırça ile ayçiçek yağı sürün İyice kızgın tavaya altını kaplayacak kadar hamur döküp, bir kez alt üst ederek, iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Diğer krepleri de aynı şekilde pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.