Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, sakızlı

Sakızlı çörek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı çörek



SAKIZLI ÇÖREK
Malzemeler
 1 su bardağı eritilmiş margarin
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı yoğurt
 5 yumurta
 1 çay kaşığı karbonat (veya 1 kabartma tozu)
 Damla sakızı
 Karanfil
 Aldığı kadar un
Yapılışı
Şeker ve yumurta iyice çırpılır Yoğurt ilave edilerek biraz daha çırpılıp yağ ilave edilir Dövülmüş karanfil damla sakızı karıştırılır Kabartma tozu ve un ilave edilerek kek hamuru gibi koyu kıvamlı bir hamur elde edilir Yağlayıp biraz unlanmış tepsiye dökülür Tepsideki hamur ıslak elle biraz düzeltilir Önceden ısıtılmış fırında pişirilir Bir bıçak sokularak pişip pişmediği kontrol edilir Pişmişse çıkartılır Not : Damla sakızı ile karanfillerin yuvarlak kısımları havanda dövülür (karanfillerin sapları ayrılıp atılır)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.