![]() |
Köri Soslu Türlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köri Soslu TürlüKöri Soslu Türlü Akşam yemekleriniz için köri sosuyla lezzeti artırılmış sebze türlü tarifi ![]() ![]() ![]() ![]() Köri Soslu Türlü Malzemeler, 2 Adet patlıcan 2 Adet kabak 1 Adet patates 3 Adet orta boy domates 1 kâse garnitür (bezelye ve havuç) 1 Çay kaşığı köri 1,5 Su bardağı sıcak su Sıvı yağ Tuz Hazırlanışı, Patlıcanları ve kabakları alacalı soyup ufak ufak doğrayın ![]() Patatesin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın Kızgın yağda önce kabakları ve patlıcanları daha sonra patatesi kızartın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup rendeledikten sonra az miktarda yağ ile hafif pişirin ![]() Ocaktan indirmeye yakın köriyi ve damak zevkine göre tuzu ilave edin ![]() Kızarmış sebzeleri yayvan bir tencereye döşeyin ![]() Üzerine garnitürü ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın ![]() Hazırladığınız domates sosunu ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-6 dakika pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|