Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiçeği, reçeli, turunç

Turunç Çiçeği Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Çiçeği Reçeli



Turunç Çiçeği Reçeli

Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon





Hazırlanışı

1 Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır
2 Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır
3 Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır
4 Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir
5 Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir
6 Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır
7 Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.