Pazılı omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı omletPazılı omlet ![]() Malzeme 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g (15 yaprak) pazı1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g Mavi-Yeşil Light Beyaz PeynirHazırlanışı " Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır " Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır " Margarinin yarısı bir tavada eritilir Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır![]() " Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir ![]() " Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir " Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır " Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır " Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır " Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır " Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır ![]() |
|
|
|