Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kıymalı, pide

Fırında Kıymalı Pide

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kıymalı Pide



Hamur İçin:
  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Su
İçi İçin
  • 1 yada 2 baş doğranmış soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 500 gr kıyma
  • 2-3 Domates
  • 2-3 Yeşil biber
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • İnce doğranmış maydanoz
Yarım su bardağı ılık su içine 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım paket maya koyun10 dakika mayalanması için bekleyin

Un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın, mayalı suyu ekleyin Unlu karışıma azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun ağzını kapatarak 1 saat mayalandırın

Kıymalı iç:

1 veya iki baş soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı içinde hafif pembeleşene kadar kavurun, içine kıyma koyun Kavurmaya devam edin 2-3 adet domates, 2-3 adet yeşil biber doğrayarak içine ilave edin Karabiber, kırmızı biber, tuz , ince doğranmış maydonoz da katarak bir kaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın

Kıymalı malzemeyi kavurmadan çiğ olarak da kullanmak mümkün, arzu ettiğiniz şekilde pişmiş veya çiğ olarak hazırlayabilirsiniz

Mayalanmış hamuru masa üzerine un serperek alın ve eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayırın Hamur bezelerini merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açın Orta kısmına malzemeden koyup, hamurun kenarlarını malzeme üzerine katlayın Uç kısımlarını birleştirerek pide şekli verin 200 derecede ısıtılmış fırın içinde üzerleri pembeleşene kadar pişirin Pidelerin üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapın

Aynı kıymalı pideleri beyaz peynir, kaşar rendesi ve çırpılmış yumurta ile hazırlayacağınız peynirli iç ile de yapabilirsiniz

Aynı mayalı hamur ile pidelerinizi tavada da yapabilirsiniz Hamuru bu kez yuvarlak olarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, yarısına malzemeden koyun Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarları elinizle bastırın Yağsız teflon tavada pişirin, pişirdiğiniz tarafa tereyağı sürün ve diğer tarafını pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.