![]() |
Mantarlı Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Dil BalığıMantarlı Dil Balığı Mantarlı Dil Balığı Tarifi - Mantarlı Dil Balığı Yapılışı - Mantarlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dil Balığı Malzemeleri 750 gr dilbalığı filetosu (derileri soyulmuş) 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tahta kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 125 gr mantar (yıkanıp temizlenmiş ve doğranmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 su bardağı balık suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı acı krema 12 mantar (sapları kesilmiş ve 2 çorba kaşığı tereyağında sote edilmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 defne yaprağı 1 fiske kekik Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Dilbalığı filetolarının üstüne tuz ve biber serpip bir kenara bırakınız ![]() Yağladığınız tencerenin dibine mantarları ve arpacık soğanlarını yerleştirip üstüne balık filetolarını diziniz ![]() ![]() Tencerenin ağzını kapatıp fırına sürerek 15-20 dakika pişiriniz ![]() Tencereyi fırından çıkarıp baharat torbasını atınız ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, balıkları pişirdiğiniz tencerenin suyunu bir kaba süzünüz ![]() ![]() ![]() Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() Tencereyi ateşten alıp tahta bir kaşıkla unu, erimiş yağa ekleyerek pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu sosu servis tabağmdaki dilbalığı filetolarının üstüne boşaltıp, sote mantarlarla süsleyerek servis ediniz ![]() Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan mantarlı dil balığı yanında haşlanmış taze patatesle servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|