![]() |
Tereyağlı Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Dil BalığıTereyağlı Dil Balığı Tereyağlı Dil Balığı Tarifi - Tereyağlı Dil Balığı Yapılışı - Tereyağlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Tereyağlı Dil Balığı Malzemeleri 750 gr dilbalığı filetosu (derileri soyulmuş) 3 çorba kaşığı limon suyu 1/2 su bardağı baharatlı un (1/2 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi) 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük limon (ince dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Dilbalığı filetolarının üstü 2 çorba kaşığı limon suyu serpip bir kenara bırakarak 5 dakika bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikli bir kepçe ile filetoları tavadan çıkarıp yayvan bir kaba diziniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı balık filetolarının üstüne dökünüz ![]() ![]() Not: Tereyağlı dilbalığı, haşlanmış taze patates ve tereyağlı kuşkonmazla servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|