Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, morney, soslu

Morney Soslu Dil Balığı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Morney Soslu Dil Balığı



Morney Soslu Dil Balığı
Morney Soslu Dil Balığı Tarifi - Morney Soslu Dil Balığı Yapılışı - Morney Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır - Morney Soslu Dil Balığı Malzemeleri



750 gr - 1 kg dilbalığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı balık suyu
1 kg ıspanak
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
Morney sosu:
2+1/2 su bardağı sıcak Beşamel sos
60 gr (1/2 su badağı) rendelenmiş kaşar peyniri
60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Balık filetolarını orta boy bir kaba yerleştirip üstüne tuzun ve biberin yarısını serpiniz Kaynatılmış balık suyunu filetoların üstüne dökünüz Alüminyum bir kağıtla kabın üstünü kapatıp fırına yerleştirerek 8-12 dakika pişiriniz
Yıkanıp temizlenmiş ama kurulanmamış ıspanakları bir tencereye yerleştirerek su eklemeden hafif ateşte 6 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Ispanakları, sularını bir kevgirden iyice süzüp elinizle de sıktıktan ve yeterince soğuttuktan sonra, bir tahta üstüne yerleştirerek kıyınız
Aynı tencerede tereyağı hafif ateşte eritip doğranmış ıspanakları, kalan tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız
Geniş bir fırın tepsisine sıcak ıspanakları yerleştirip fırından balıkları çıkararak sıcak ıspanakların üstüne yan yana diziniz Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla kapatınız; fırının sıcaklığını düşürüp (130°C) tepsiyi soğumaması için fırının en alt katında bekletiniz
Önce ızgaranızı iyice ısıtınız Orta boy bir tencereye sıcak beşamel sosu, kaşar peyniri, gravyer peyniri, tuzu ve biberi koyup hafif ateşte karıştırarak 3 - 4 dakika, kaynayana kadar ısıtınız
Fırından tepsiyi çıkarıp üstünde alüminyum kağıdı alarak hazırladığınız morney sosu, balık filetolarının üstüne dökünüz
Tepsiyi fırın ızgarasının altına sürüp 2 - 3 dakika daha pişirdikten sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.